色調は濃いマホガニー色。
【香り】
カラメルや加熱され焦げ目が付いた果実(焼きりんご、アップルパイ)など、少しだけ焦げ目がついたような香ばしさがある。果実だけでなく微かにレザーや燻された煤竹の様な香りもある。全体の印象としては落ち着いており、一定期間の間熟成されたワインの個性が出ているように感じられる。
【味わい】
あまりマデイラとしては感じたことが無いスタイルでした。果実味(ダークチェリー、さくらんぼ、ブルーベリー)が他のマデイラより明確に発現しており、酸と甘さだけでは測れない個性があると感じた。飲み口はそれらの果実が前面に感じられるものの、少し時間が経つとナッツ、カラメルなどの香ばしい特徴が顕著になる。最後はマデイラらしく高い酸味が長く続く。飲み始めから飲み終わりまで様々な要素が入れ替わりやって来ては他の要素に取って代わられるような面白いスタイルのマデイラだと思います(他がそうで無いという訳では決してありません)。
[Appearance]
The wine is deep mahogany.
[Aroma]
This wine suggests pleasant scents of caramel and slightly baked fruits(baked apple, apple pie). Not only fruit there are hints of vegetable tanned leather and smoked bamboo. The wine provides rounded aromatic characters of a modest level of intensity, which might have derived from a certain period of oxidative aging in wood.
[Palate]
This is a bit different from styles of madeiras that I have usually tasted. There is noticeable presence of intense fruit (prune, dark cherry, red chery, blue berry) which is quite stronger than other madeiras, giving off an unique aspect apart from more commonly discussed levels of acidity and sweetness. The wine has intense attack of fruit which is followed by mid palate of roasted nuts and caramel. At the finish there is high amount of comfortable acidity. One flavour character shows up and stands out before being superseded by another and this successive sequence continues long. Personally this wine is interesting.
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