色味は緑がかったレモン色。色の濃さはやや薄い。
泡が顕著。粘度はよくわからない。低くない様に思える。
【香り】
香ばしくかつ溌剌としたやや刺激のあるハーブの香りが取れる。シュールリーによる香り(ビスケット、くるみパン)が強く感じられる一方で果実(オレンジ、マーマレード)やマロラクティック(バター、クリーム)のような香りも取れる。全体的に軽やかな香りではあるけど、色々な方向性の香りがありバランスが取れている。
グラスを回すと清涼感がある若干柔らかさがあるハーブの性格(スペアミント)が出てくる。同時にミネラル感も感じられる。
【味わい】
酸が高く、そのためかボディは弱めに感じられ味わい全体として軽やかな印象に仕上がっている。度数は高くない様に思われるし、高くなりやすいスタイルではないと予想できる。香りを取った際とは異なり、青リンゴ、グースベリーやライムといったやはり酸が高い要素が感じられる。
香りに上品なやや刺激的なハーブ香りがありニュートラルな品種では無いように思われたが、これが胡椒っぽさで有名なグリューナーだとは全く分からなかった。
【テクニカル】※メーカー情報はこちら
⚫度数:12%
グラスを回すと清涼感がある若干柔らかさがあるハーブの性格(スペアミント)が出てくる。同時にミネラル感も感じられる。
【味わい】
酸が高く、そのためかボディは弱めに感じられ味わい全体として軽やかな印象に仕上がっている。度数は高くない様に思われるし、高くなりやすいスタイルではないと予想できる。香りを取った際とは異なり、青リンゴ、グースベリーやライムといったやはり酸が高い要素が感じられる。
香りに上品なやや刺激的なハーブ香りがありニュートラルな品種では無いように思われたが、これが胡椒っぽさで有名なグリューナーだとは全く分からなかった。
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⚫度数:12%
Appearance
This wine has a pale greenish lemon hue.
Aromas
There are spicy notes of pungent herbs(ginger). While such aromas as biscuit and walnut bread seemingly deriving from maturation on lees are easily caught, there are also citrus fruits(orange, marmalade) and reminiscences of MLF(butter, cream) . An overall impression is light and well-balanced with a lot of aromatic components of various dimensions.
After swiling, refreshing herbs such as spearmint appear. Minerality is high.
Palate
With its high acidity the wine is light-bodied. The alcohol content seems low and theoretically it is unlikely that this style of wine has a high abv. On the palate, fresh fruits such as apple, gooseberry and lime get increasingly noticeable reaffirming the initial impression that the wine has a high and sharp acidity.
Delicate aromas of fresh herbs with subtle spiciness suggested that the wine was not made from neutral varieties. However, white pepper, a trademark varietal character of Gruner Veltliner, was bit far from what I found in the tasting leaving me little chance to collectly guess this is made from the variety.
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