2018年1月8日月曜日

Domaine De Villemajou Corbieres 2015

【外観】
色調は黄金色。色味の濃さはやや濃いめ。

【香り】
香りは強いと言って良いくらい強烈に香るスタイルだと思う。要素としては果実(花梨、アプリコット、りんごヨーグルト)が先行するが、ミネラル感(花崗岩、火打石)も負けじと強烈。スワリングした後は尚のことミネラルが一層存在感を増した感があり、夏の雨の降り始めの数滴がコンクリートの上で蒸発した時のような香りがする。他の要素としては蜜蝋、新鮮なアカシア蜂蜜などが取れる。

【味わい】
個人的には超辛口と呼びたいほど辛口。アルコール感が適度にあり、度数としてはやや高いかと思われる。度数が高く、熟れた果実も取れるため温暖気候で作られたワインかと思ったが、酸はやや高く全体としてバランスが取れている。後味には塩っけや苦味が感時られる。

[Appearance]
The wine is gold with medium+ color intensity.

[Aroma]
The wine boasts pronounced aromatic intensity. Various fruits of medium ripeness levels(quince, apricot, apple yogurt) is perceptible at the begining, to which soon after its equally high minerality(granite, flint) follows. After swirling the glass, the minerality become progressively noticeable or more or less dominant suggesting a smell reminiscent of a very few first raindrops that have fallen on heated concrete and just started to evaporate in a hot summer time. Other aromatic characters found include beeswax and freshly harvested acacia honey.

[Palate]
In my personal opinion, this wine is bone-dry. It seems to have higher than average abv. The high level of alcohol is counterbalanced by medium+ acidity which was unexpectedly higher than I had initially expected due to its abundant and relatively ripe fruit. After swallowing, hints of saltiness and bitterness linger.

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